VRIJEME JE ZA BRUNCH

Jednostavne, a slasne i hrskave pogačice od tikvica i ricotte za brzi ručak

 Berislava Picek/Cropix/
Pogačice će se odlično složiti uz umak na bazi rajčice ili pak grčkog jogurta

Trebat će vam:

2 srednje tikvice narezane na manje trakice
100 g ricotte
50 g usitnjenog ili naribanog feta sira
1 jaje
sol
papar
prstohvat kajenskog papra
korica jednog limuna
50 g panko mrvica

Za pečenje:

5-7 žlica maslinova ulja

Priprema:

U veliku zdjelu stavite na manje trakice narezanu tikvicu. Ricottu, fetu, jaje i začine pomiješajte u drugoj posudi dok ne dobijete glatku smjesu. Sjedinite sve sastojke te dodajte limunovu koricu i panko mrvice. Sve lagano sjedinite i pustite par minuta da odstoji u hladnjaku. U međuvremenu u tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte na laganoj vatri. Od pripremljene smjese oblikujte pogačicu (kao što oblikujte faširance). Stavite na ulje i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta sa svake strane. Servirati možete uz umak po želji ili uz domaću šalšu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 10:23