Trebat će vam:
2 srednje tikvice narezane na manje trakice
100 g ricotte
50 g usitnjenog ili naribanog feta sira
1 jaje
sol
papar
prstohvat kajenskog papra
korica jednog limuna
50 g panko mrvica
Za pečenje:
5-7 žlica maslinova ulja
Priprema:
U veliku zdjelu stavite na manje trakice narezanu tikvicu. Ricottu, fetu, jaje i začine pomiješajte u drugoj posudi dok ne dobijete glatku smjesu. Sjedinite sve sastojke te dodajte limunovu koricu i panko mrvice. Sve lagano sjedinite i pustite par minuta da odstoji u hladnjaku. U međuvremenu u tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte na laganoj vatri. Od pripremljene smjese oblikujte pogačicu (kao što oblikujte faširance). Stavite na ulje i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta sa svake strane. Servirati možete uz umak po želji ili uz domaću šalšu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....