1000 g mušula
1 luk
3 režnja češnjaka
100 ml bijelog suhog vina
1 vezica lista peršina (po volji)
100 g gorgonzole dolce
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Na sitno isjeckajte luk, češnjak i peršin list. U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, a kada on uvene, dodajte češnjak. Stavite očišćene mušule, a kada se otvore, maknite s vatre i dodajte sir koji ste izdrobili te miješajte dok se ne rastopi. Mušule izvadite i skinite jedan dio ljušture, a dio temeljca stavite u višu usku posudu. s malo maslinova ulja te izblendajte štapnim mikserom kako biste dobili emulziju od mora i sira. Na tanjur stavite mušule i prelijte ih emulzijom. Po želji dodajte malo krupno ribanog papra.
KREMASTO I BOGATO
Jednostavne dagnje na buzaru ali ovog puta s plemenitim sirom na francuski način
Bili smo na Pelješcu i napravili čudo tradicionalnih i nekih novih jela uz koja predlažemo i autohtona vina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....