Trebat će vam:
10-ak komada većih lignji
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 šalica riže
2 žlice maslinova ulja
200 ml bijelog vina
1 žlica limunove korice
svježi peršin
Za umak:
1 konzerva pelata
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
10-ak maslina bez koštica
1 žličica šećera
svježi peršin
Priprema:
Lignje dobro očistite i odstranite krakove. Luk nasjeckajte na sitno pa ga pirjajte na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i odmah zatim krakove koje ste prethodno sitno nasjeckali. Dodajte rižu, pustite da se kratko tostira pa podlijte bijelim vinom. Kada je alkohol ispario, dodajte temeljac ili vodu. Na kraju dodajte malo limunove korice i svježeg peršina te kuhajte 15 minuta. Pustite da se riža kratko ohladi pa njome napunite lignje. U drugoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte manji sitno nasjeckani luk. Kada luk poprimi boju, dodajte češnjak, pustite da se kratko pirja, a zatim dodajte nasjeckane masline i pelate. Začinite solju i paprom, dodajte žličicu šećera i peršin pa kuhajte 15 minuta. Kada je umak gotov, dodajte mu punjene lignje pa sve ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 40 minuta ili dok lignje ne poprime lijepu boju.
BOLJE NE MOŽE
Jednostavne i brze punjene lignje u bogatom umaku od rajčice s maslinama
Punjene lignje mogu biti odličan ručak za svaki dan, a dodate li im bogati umak od rajčice, bit će sjajan izbor čak i za Badnjak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?