Spremni na vrijeme

Jednostavne ideje za najbolje užine i gablece koje će obožavati i mali i veliki

Sendvič je zasigurno nešto što će vam prvo pasti na pamet kada spomenemo ovaj obrok u danu, ali nije jedina opcija

Počela je nova školska godina za učenike diljem Hrvatske, a mnogi roditelji moraju između ostaloga razmišljati i o tome što staviti u spremnike za užinu. Neki će se odlučiti za zdraviju verziju obroka, drugi za omiljeni sendvič s puuuno sira, dok će treći za školsku užinu pripremiti jelo dostojno budućeg chefa.

Ako ste prvi tjedan škole "markirali", kad je užina u pitanju, donosimo vam nekoliko provjereno dobrih ideja da za ovaj naredni tjedan budete spremni te kako bi povratak u školske klupe vašim klincima bio još lakši, a školski odmori postali još slađi! ISto vrijedi i ako ste se nedavno vratili s godišnjeg odmora i bliži vam se povratak na posao. S ovim idejama nećete imati brigu što jesti ured radnog dana,

Sendvič je zasigurno nešto što će vam prvo pasti na pamet kada spomenemo školsku užinu, a mi imamo nekoliko izvrsnih opcija.

Ako ga pripremite pomoću kvalitetnog kruha sa sjemenkama, a za nadjev odaberete dobru šunku, topivi sir te razno svježe ili čak pečeno povrće, sendvič može biti itekako konkretan obrok koji će biti dovoljan da utaži cjelodnevnu glad.

SENDVIČ SA ŠUNKOM, RAJČICOM, ŠPINATOM I RASTOPLJENIM SIROM ZA PRAVE SLADOKUSCE ZBOG TOGA BI BIO IZVRSNA OPCIJA.

Mlađi školarci često nevoljko prihvaćaju povrće te mamin čušpajz silom hoće zamijeniti pizzom. No, fini sočni recepti koje će obožavati školarci ne moraju žrtvovati povrće, štoviše - ono im daje poseban okus. Ovako pripremljeni, svidjet će se čak i oni starijima koji obožavaju ili su, pak, nerado jeli povrće.

Zadnje ovosezonske tikvice iskoristite za pripremu slasnog toplog sendviča sa sirom i budite sigurni da će ga obožavati i mali i veliki.

ZADNJE OVOSEZONSKE TIKVICE ISKORISTITE ZA PRIPREMU OVOG SLASNOG TOPLOG SENDVIČA SA SIROM

image
Debby Lowe/Getty Images

Zgodan izbor svakako je i kubanski sendvič koji slovi za jednog od najslasnijih sendviča na svijetu. Često se pojavljuje i u serijama i filmovima, poput primjerice, u jednoj od scena u filmu "Chef", a nerijetko se može pronaći i na street food festivalima. Recept smo već ranije otkrili, a na vama je da ga rekreirate.

RECEPT ZA NAJSLASNIJI SENDVIČ NA SVIJETU

image
Lauripatterson/Getty Images

Ukoliko vam fali još ideja za sendviče možete ih pronaći OVDJE.

Nisu sendviči jedina opcija kada je u pitanju užina, odnosno gablec.

Tortilje sa šunkom i salatom odličan su izbor za ponijeti na posao, ali i u školu. Ukusne su i hladne, tako da se ne morate brinuti da će vam nekoliko sati kasnije izgubiti okus.

Osim toga one su iznimno zahvalno jelo jer u njih možete doslovno staviti što god vam padne napamet.

TORTILJA SA ŠUNKOM I SALATOM

image
Lauripatterson/Getty Images

Ako ste za ručak odlučili raditi neko jelo s mljevenim mesom, iskoristite priliku te napravite jednostavne tortilje punjene mljeveni mesom, prema receptu naše Slavice Šagolj.

SOČNA TORTILJA PUNJENA MLJEVENIM MESOM

A ako vam ni tortilja ili sendvič nisu po guštu, još jedna odlična opcija je salata s tjesteninom.

Ovo kremasto jelo od tjestenine i povrća brzo je i praktično, a u njega možete slobodno dodati ostatke pečenja ili tunu.

UKUSNA SALATA OD TJESTENINE

image
Vladislav Chusov/Getty Images

Ukoliko često birate salate, važno je i pripaziti na neke detalje kada je u pitanju priprema salata od tjestenina o čemu smo ranije pisali OVDJE.

Bilo da odaberete sendvič, tortilju ili pak salatu od tjestenine, opcije su mnoge kako za školarce tako i one odrasle koji im odluče ukrasti komad sendviča i ponijeti na posao. Uostalom s ovim receptima sigurno nećete biti gladni do povratka kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 07:02