Trebat će vam:
180 g kuhane leće
180 g kuhanog prosa
45 g sitnih zobenih pahuljica
2 žlice krušnih mrvica
1 manji batat
pola luka
1-3 režnja češnjaka
pola crvene paprike
četvrt žličice kumina u prahu
pola žličice kurkume
1 žličica soli
prstohvat kajenskog papra
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Batat narezan na kockice ispecite ili skuhajte na pari, nemojte ga kuhati u vodi. Skuhajte leću i proso. Pomiješajte sve sastojke u zdjeli, zatim odvojite pola i u blenderu usitnite. Vratite smjesu u zdjelu pa rukama pažljivo miješajte da dobijete tijesto od kojeg zatim oblikujte popečke. Obložite lim papirom za pečenje i stavite popečke. Pecite ih 10-12 minuta dok ne budu malo hrskavi oko rubova. Izvadite iz pećnice i okrenite. Nastavite peći 8-12 minuta, odnosno dok ne postanu čvrsti. Poslužite u pecivima umjesto burgera, uz jogurt i druge umake ili pak uz salatu.