DOBAR SPOJ

Jednostavni otvoreni sendviči s krem sirom, kuhanim jajima, sardinama i lukom

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Napravite brzo ukiseljeni luk kojim ćete dodatno podići cijelu kombinaciju okusa i tekstura

Trebat će vam:

2 konzerve sardina

4 jaja

1 pakiranje sirnog namaza

1 luk

100 ml octa

200 ml vode

1 žličica šećera

1 žličica soli

Maslinovo ulje

Priprema:

U posudi najprije zagrijte ocat, vodu, šećer i sol. Kuhajte dok se šećer ne otopi. U staklenku stavite na tanke ploške narezani luk i prelijte ga mješavinom octa i vode. Stavite kuhati jaja. Na tavi dobro zagrijte maslinovo ulje i tostirajte kruh. Kada je gotov, premažite ga sirnim namazom. Na to stavite sardine, pospite brzo ukiseljenim lukom i poslužite uz kuhana jaja. Dodatno možete posipati klicama ili svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 15:05