Ovaj tjedan počinjemo najjednostavnijim, a kremastim i slasnim ručkom inspiriranim azijskom kuhinjom i radimo rezance s kikiriki maslacem, za koji će vam trebati tek jedna posuda za kuhanje i tanjur u kojem ćete sve zajedno spojiti. Tjedan nastavljamo punjenim batatom s kobasicom, a sredinom radnog tjedna radimo gustu juhu s mljevenim mesom, grahom, kukuruzom i sirom. Kraj radnog tjedna slavimo kremastom piletinom s rižom i mini pizzama od starog kruha, dok za vikend radimo punjene lignje i svinjetinu iz pećnice. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Početkom radnog tjedna obično nemamo vremena za dugotrajno kuhanje ručka pa se okrećemo jednostavnijim opcijama. Današnja ideja upravo je to. Trebat će vam tek jedan lonac za kuhanje rezanaca, a ostale sastojke u tanjurima možete povezati u umak pa sve zajedno spojiti tek pred posluživanje.
KREMASTI REZANCI S KIKIRIKI MASLACEM
UTORAK
Još jedan prilično jednostavan, a zasitan ručak bit će pečeni batat s kobasicom. Poslužite ga uz umak po želji, najbolja opcija bit će onaj na bazi jogurta, s češnjakom, soli, paprom i malo limunova soka.
SRIJEDA
Zasitna, gusta, bogata i puna sastojaka, juha s grahom, kukuruzom i mljevenom junetinom dobra je ideja za ručak za dva dana. Prvi je dan jedite na žlicu i poslužite uz tortilja čips, a drugi je dan zagrijte, pustite da se izreducira, pa dobivenim umakom punite tortilje.
GUSTA JUHA S GRAHOM I MLJEVENIM MESOM
ČETVRTAK
Što kažete na jednostavnu, a kremastu piletinu? Trebat će vam tek koji začin, kokosovo mlijeko, dobro će doći i kakav ljutkasti dodatak i limunov ili sok limete za osvježenje, a zatim sve zajedno poslužite uz kuhanu rižu.
PETAK
Krajem tjedna, prije odlaska u nabavku, u posudi za kruh uvijek nam ostanu kriške na koje smo zaboravili. Ovaj tjedan iskoristite ih za lažnu pizzu s tunom koja je gotova u 30-ak minuta i koja će se, vjerujte nam, s tanjura razgrabiti u trenu.
SUBOTA
A kad napokon stigne vikend i imate malo više vremena za pripremu ručka, razmislite o punjenim lignjama. Ovog puta radimo ih na malo drugačiji način.
NEDJELJA
Želite li nedjelju iskoristiti za odmor, dobra ideja bit će svinjetina iz pećnice. Dobro je začinite, a dok se peče skuhajte prilog po želji i pripremite zdjelu zelene salate. I ručak je gotov u manje od sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....