ZVUČI BAŠ FINO

Jednostavno, brzo i ukusno jelo! Ovo je najčitaniji recept uglednog The New York Timesa

 Youtube Screenshot
Originalno je recept objavljen u kuharici američkog autora, no prva ga je pripremila kuharica poznatog restorana u San Franciscu

Ako tražite brzo, jednostavno i ukusno jelo koje vam neće uzeti više od 15 minuta vremena, ne morate dalje tražiti - to je ovo! Barem ako je vjerovati svima onima koji su ga probali, a to je u samo nekoliko mjeseci od objave recepta učinilo više stotina tisuća ljudi. Naime, vijetnamsko-američki rezanci s češnjakom u stilu San Francisca, za koje je američki New York Times 2022. objavio recept, u samo je nekoliko mjeseci pogledalo čak 1,2 mijuna ljudi, čime se popeo na vrh njihovih najčitanijih recepata.

Njihovi čitatelji, osim što su zahvalili na tako dobroj ideji, nahvalili su recept jer je jelo ukusno i bez puno sastojaka.

"To ne znači da ih ne možete obogatitit plodovima mora", piše New York Times čiji vam recept donosimo u nastavku.

image
Youtube Screenshot

VIJETNAMSKO-AMERIČKI REZANCI S ČEŠNJAKOM

Trebat će vam:

4 žlice maslaca
20 srednje velikih mljevenih ili nasjeckanih češnjeva češnjaka
4 žličice umaka od kamenica
2 žličice svjetlog soja umaka
2 žličice ribljeg umaka
0,45 kilograma špageta
28 grama ribanog parmezana ili pecorino sira
šaka sitno nasjeckane ljutike (po želji)

Priprema:

Otopite maslac u woku ili na tavi na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i miješajte dvije minute - češnjak bi trebao početi mirisati, ali ne i gorjeti. Zatim dodajte umak od kamenica, soje i ribe te promiješajte. Maknite s vatre.

Za to vrijeme u loncu zakuhajte toliko vode da pokrije tjesteninu, pa je dodajte kad voda zakuha. Promiješajte da se ne zalijepi i promiješajte još nekoliko puta tijekom kuhanja. Kuhajte ih oko dvije minute manje od vremena kuhanja navedenog na pakiranju.

Kuhane špagete kuhinjskim hvataljkama premjestite iz lonca u tavu s umakom od češnjaka zajedno s jednom, dvije šeflje vode u kojima su se kuhali. Ostatak vode od špageta sačuvajte za kasnije. Stavite tavu na jaku vatru i dodajte sir. Miješajte dok ne dobijete kremast umak, oko 30 sekundi. Ako je umak vodenast, ostavite ga neko vrijeme na vatri,ako je pregust, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i ostavite da se ponovno spoji. Neposredno prije posluživanja umiješajte ljutiku.

Inače, ovo je recept iz kuharice J. Kenji López Alt pod nazivom "The Wok", no temelji se na jelu koje je izvorno pripremila Helene An u restoranu Thanh Long u San Franciscu. Kuharice J. Kenjija Lopez Alta tri puta su proglašavane bestsellerom.

image
Youtube Screenshot

KVRGUŠA (IZ JEDNE POSUDE)

Tražite li još dobrih ideja, možda vas razveseli naš ovogodišnji favorit među receptima. Riječ je o kvrguši, tradicionalnom bosanskom jelu od 5 eura za koje se uvijek traži porcija više, a tako se lako priprema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 20:13