Trebat će vam:
2 glavice luka suncokretovo ulje 450 g miješanog mljevenog mesa 2 češnja češnjaka 400 ml umaka od rajčice sol papar i žličica suhog origana |
Na zagrijanu masnoću staviti sitno nasjeckani luk, lagano popržiti dok ne postane staklast, dodati sitno nasjeckani češnjak te kratko popržiti. Dodati mljeveno meso, nakratko dinstati te dodati sol, papar i umak od rajčice. Kuhati na laganoj vatri dok se umak ne reducira, minimalno sat vremena. Na kraju dodati origano.
Bešamel umak:
50 g maslaca 50 g glatkog brašna 0,5 l mlijeka sol, papar muškatni oraščić |
Na maslacu kratko prepržiti brašno te postupno dodavati mlijeko uz stalno miješanje. Malo posoliti, popapriti te dodati muškatni oraščić po ukusu. Kuhati na laganoj vatri oko pet minuta. Ako je smjesa jako gusta, razrijediti mlijekom. Kukuruzni kruh pravokutnog oblika po dužini narezati na četiri iste šnite (pri pripremanju ovog recepta korišten je kukuruzni kruh koji je malo tvrđi i hrskaviji, no u obzir dolazi bilo koja vrsta kruha). Svaku šnitu premazati mješavinom maslinova ulja, sjeckanog češnjaka i sitno nasjeckanog peršina i zapeći u pećnici pet minuta na temperaturi od 180 °C. Slijedi slaganje - na kruh namazati bolonjez umak, bešamel umak, listiće topivog sira i tako redom dok se ne potroše svi sastojci. Gornju šnitu kruha završiti bešamelom te posipati ribanim parmezanom. Peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na temperaturi od 180 °C.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....