Trebat će vam:
100 g rastopljenog maslaca 100 g smeđeg šećera velika žlica cimeta 3 jabuke (Granny smith) 100 g grožđica 1 nar ostaci panettonea minimalno 500 g |
Preljev:
500 ml slatkog vrhnja za šlag 80 g šećera 3 jaja štapić vanilije 1 vanilin šećer |
Priprema:
Ostatke panettonea izrezati na šnite. Ovi sastojci dovoljni su za 500 g slatkog kruha. U posudi rastopiti maslac. U zdjelici smeđi šećer izmiješati s cimetom. Jabuke oguliti i izrezati na kockice. Pećnicu zagrijati na 180 °C. Okrugli kalup za pečenje premazati maslacem i početi slagati kriške panettonea. Svaki komad premazati maslacem, posuti šećerom s cimetom i na jednu stranu staviti kockice jabuke i tako slagati u krug dok se ne potroše svi sastojci. U posudu staviti vrhnje za šlag, šećer, jaja, sjemenke vanilije i vanilin šećer te dobro izmiksati. Pjenastom smjesom preliti kolač vrlo lagano da tijesto polako upije tekućinu. Vrh kolača posuti suhim grožđicama. Ostaviti da stoji 15 minuta te staviti u zagrijanu pećnicu na 180 °C da se peče 20 minuta. Ohlađeni kolač ukrasiti narom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....