Kad vam se jedu lazanje, ali vam istovremeno zamiriše i dobra parmigiana, pa se ne možete odlučiti što biste prije, svakako razmislite o tome da ova dva talijanska klasika spojite u jedno jelo. Recept za parmigiana lazanje pronašli smo na Instagram profilu Pasta Journal, iza kojeg stoje sestre Petra i Tea, inače velike zaljubljenice u pripremu i jela od tjestenine.
I same su navele kako obožavaju oba jela pa su došle na ideju da ih spoje u jedno i dobile pravu ljetnu poslasticu. Ako pitate nas, parmigiana lazanje stvorene su za kraj ljeta, kada na tržnicama još uvijek ima patlidžana i rajčice (u slučaju da poželite napraviti i svoju šalšu). A ako i vi, baš kao i Petra i Tea, obožavate tjesteninu, nakon što završite s ovim jelom, svakako razmislite i o tome da se okušate u pripremi tjestenine punjene borovnicama. Recept potražite ovdje. Za više inspirativnih recepata, svakako svratite na njihov Instagram profil. Nama su već za oko zapele i otvorene lazanje sa smokvama i ricottom.
RECEPT ZA PARMIGIANA LAZANJE
Trebat će vam:
2 patlidžana
400 g šalše
2 mozzarelle
kore za lazanje
šaka bosiljka
100 grama tvrdo ribanog sira (parmezan, grana padano i sl.)
Priprema:
Patlidžan narežite na ploškice, posolite i popaprite te prepecite na tavi. Skuhajte kore za lazanje al dente. Na dno vatrostalne posude stavite dvije žlice šalše, zatim stavite koru za lazanje, ponovno dvije žlice šalše, poredajte patlidžane te na njih mozzarellu i bosiljak. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, a posljednji sloj završite s mozzarellom i ribanim sirom. Stavite peći oko 30-40 minuta na 200 stupnjeva. Dobar tek!
Napomena!
"Mi smo radile u manjoj vatrostalnoj posudi koja je dostatna za dvije osobe, a vi slobodno količinu svih sastojaka prilagodite veličini vatrostalne posude koju koristite i broju ljudi za koje pripremate jelo", poručile su Petra i Tea.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....