1 pileća prsa 1 komorač 2 mrkve 2 češnja češnjaka 1 dcl bijelog vina timijan maslinovo ulje sol papar |
Pileća prsa otkoštiti i maknuti ima kožu, prsa narežite na manje komade, a kožu i kost pospremite u zamrzivač za temeljac ili juhu. Na ulju popržite piletinu pa je maknite iz tave. Komorač narežite na tanje trake, ne pretanke, oko pola centimetra. Na maslinovu ulju popecite komorač i mrkvu koju ste prethodno ogulili i narezali uzdužno na komade veličine zalogaja. Pospite ih timijanom. Podlijte bijelim vinom i dodajte malo vode ako će se povrće kasnije lijepiti za tavu. Pazite da se komorač i mrkva ne prekuhaju jer povrće mora malo hrskati. Kada je povrće gotovo, vratite piletinu u tavu, posolite i malo popaprite te na kraju pospite sjeckanim zelenim dijelom komorača.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....