250 g rigatona penna ili neke druge tjestenine 1 konzerva pelata ili sjeckane rajčice plus jedno pakiranje pasirane rajčice 2-3 češnja češnjaka suhi timijan i bosiljak peršinov list sol malo šećera 250 g ricotta sira 2 žlice parmezana 1 mozzarella |

Na maslinovo ulje staviti sjeckani češnjak i kad zamiriši dodati sjeckanu rajčicu i pasiranu rajčicu te sve začine. Ostaviti da se krčka na laganoj vatri dok se umak malo ne reducira, odnosno pogusti. Posoliti ga i dodati malo šećera ako je prekiseo. Skuhati tjesteninu u posoljenoj vodi, ocijediti je i malo zamastiti maslinovim uljem. U umak umiješati ricottu (možete dodati i mascarpone) pa ga lagano pomiješati s tjesteninom. Premjestiti tjesteninu u vatrostalnu posudu, poslagati po vrhu narezanu mozzarellu i posuti parmezanom. Zapeći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....