500 g smrznutog mladog graha 700 g naribanog kiselog kupusa glavica luka 3 češnja češnjaka 1 žličica mljevene crvene paprike 1/2 žlice koncentrata rajčice sol papar suha rebra i špek 3 lovorova lista |

Ako nemate smrznuti mladi grah koji se sad može kupiti i u dućanima, namočite preko noći suhi i skuhajte ga. U zasebni lonac stavite kuhati rebra i špek. Na masnoći zažutite nasjeckani luk, pa dodajte mljevenu crvenu papriku, rajčicu i jedan češnjak češnjaka, neka se paprika par minuta zaprži pa podlijte s malo vode. Dodajte potom kupus ili zelje koje ste, ako je dosta kiselo, prethodno namočili u vodi desetak minuta. Ulijte vode, oko jednu litru, ubacite lovorov list i kuhajte dok zelje ne omekša, oko 40 minuta. Zatim dodajte prethodno skuhani grah ili mladi grah kojemu treba oko pola sata da bude kuhan. Dodajte i ostatak nasjeckanog češnjaka i ulijte vode ako je potrebno, ovisno koliko želite da je gusto varivo. Možete uliti i malo tekućine u kojoj se kuhalo suho meso za intenzivniji okus. Pazite kad na kraju budete solili varivo jer je tekućina od suhog mesa i meso slano. Na kraju popaprite. Servirajte s narezanim kuhanim mesom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....