1 šalica (od 2 dcl) pomiješane riže pšenice heljde i leće 1 mrkva 1 ljutika 1/2 konzerve kukuruza peršinov list sol papar 1/2 žličice kurkume 1 žličica mješavine mediteranskih začina (suhi origano, kadulja, majčina dušica, bosiljak) 1 žlica chia sjemenki brašno miješana lisnata salata maslinovo ulje |

Skuhati mješavinu riže, leće, pšenice i heljde. Ostaviti da se ocijedi, a kad se malo ohladi, rukama iscijediti ostatak tekućine. Na maslinovu ulju popržiti ljutiku i na sitno naribanu mrkvu pa dodati prethodno skuhanoj i ohlađenoj smjesi. Dodati i nasjeckani peršinov list, mediteranske začine, kukuruz, sol i papar te malo kurkume. Chia sjemenke namočiti desetak minuta u vodi dok ne nabubre pa ih dodati smjesi. Možete raditi i bez chia ili jajeta, no onda radite malo deblje popečke da vam se ne raspadnu. Oblikujte popečke rukama, uvaljajte ih u brašno i pecite s obje strane na masnoći. Lisnatu salatu začinite po želji i poslužite s popečkima koje ocijedite na papirnatom ubrusu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....