Tijesto:
450 g kesten pirea 6 jaja 170 g šećera 200 g bademovog brašna žlica praška za pecivo |
Krema:
200 g tamne čokolade 100 g maslaca 200 ml vrhnja za kuhanje 50 g čokoladnih mrvica za ukrašavanje |
Pripremiti 18 papirnatih košarica za muffine. Pećnicu zagrijati na 180°C. U veću posudu staviti jaja i šećer i dobro izmiješati mikserom te dodati kesten pire, bademovo brašno i prašak za pecivo. Papirnate košarice rasporediti na pleh za pečenje i do pola napuniti smjesom. Peći 25- 30 minuta. Dok se kolači peku, pripremati kremu. Čokoladu, maslac i vrhnje za kuhanje staviti u posudu i lagano zagrijati da se čokolada otopi. Smjesa ne smije zakuhati. Kad je čokolada otopljena do pola, maknuti s vatre i pustiti da se ostatak čokolade postepeno otapa. Smjesu ostaviti da se dobro stisne i ohladi. Ohlađene muffine dekorirati dobro ohlađenom kremom koju je poželjno staviti u slastičarsku vrećicu radi lakšeg ukrašavanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....