Za kore:
6 bjelanjaka 340 g šećera 2 žličice ekstrakta od vanilije |
Za kreme:
400 ml vrhnja za kuhanje 200 g čokolade za kuhanje 500 g kesten pirea 2 žlice ruma |
Priprema beze kora:
Zagrijati pećnicu na 110°C. Na papiru za pečenje iscrtati tri kruga promjera 20 cm. Miksati bjelanjke s polovicom količine šećera. Kad se izmiksaju dovoljno čvrsto, dodati drugu polovicu i ekstrakt od vanilije i još miksati dok smjesa ne bude čvrsta. Razdijeliti na tri jednaka dijela i staviti na prethodno pripremljen papir za pečenje s nacrtanim krugom. Silikonskom lopaticom pravilno poravnati smjesu da sve tri kore budu iste debljine. Staviti u pećnicu i peći 2 sata. Nakon pečenja pustiti da se kore dobro ohlade.
Čokoladna krema:
U posudu dodati 200 ml vrhnja za kuhanje i kratko ga zagrijati, u toplo vrhnje dodati čokoladu za kuhanje i otopiti. Maknuti s vatre i dobro ohladiti. Potrebno vrijeme za hlađenje je oko 2 sata.
Krema od kestena:
U posudu za miksanje staviti kesten-pire, dodati rum i preostalo vrhnje za kuhanje (200 ml) te dobro izmiješati da smjesa bude glatka.
Serviranje:
Na pladanj staviti koru, zatim kremu od kestena pa kremu od čokolade i tako redom dok se sastojci ne potroše. Treba obratiti pozornost da se na svaku koru nanese ista količina jedne i druge kreme. Vrh torte ukrasiti pasiranim kesten-pireom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....