Svi koji na vinskoj sceni nešto znače, i to ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire, jako dobro znaju tko je Charine Tan. Ova vesela, sposobna i poduzetna Singapurka rodnu je zemlju napustila 2015., a u Hrvatsku se doselila godinu dana kasnije. Sa završenim trećim stupnjem vinske škole WSET, brojnim vinskim natjecanjima na kojima je sudjelovala kao sutkinja, napisanom knjigom "Cracking Croatian Wine: A Visitor-Friendly Guide" o hrvatskim vinima i gomilom marketinškog iskustva, Charine je već godinama uspješan digitalni nomad koji uvijek paralelno radi na nekoliko različitih projekata sa suradnicima s raznih kontinenata.
Samo za novi broj magazina Dobra hrana Charine je otkrila nekoliko recepata za jela koja je vraćaju u djetinjstvo i rodni Singapur. Ovo je jedan od njih.
Semur Ayam gulaš od piletine
Trebat će vam:
8 sušenih shiitake gljiva
500 ml vruće vode za gljive
800 g piletine (prsa ili otkošteni zabatak)
3 velika krumpira
500 g luka
1 l vode
100 ml slatkog umaka od soje
½ žličice naribanog muškatnog oraščića
½ žličice kardamoma u prahu
1 stabljika limunske trave
2,5 cm svježeg đumbira
5 režnjeva češnjaka
3 lovorova lista
sol i papar po ukusu
prženi luk za dekoraciju
Priprema:
Piletinu usitnite i preko noći pustite da stoji potopljena u blago posoljenoj vodi. Ocijedite je prije korištenja.
Sušene shiitake gljive namočite u vrućoj vodi 30 minuta pa ih izvadite, ali sačuvajte tekućinu u kojoj su se namakale. Narežite ih na ploške.
Ogulite i usitnite krumpir.
U tavi karamelizirajte luk narezan na trakice pa ga stavite sa strane.
Stabljiku limunske trave prerežite po dužini, lagano zdrobite nožem i stavite sa strane.
Češnjak protisnite.
Đumbir ogulite.
U veći lonac ubacite sve sastojke, vodu te vodu od gljiva. Stavite na srednje jaku vatru i pustite da se krčka 30 minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
Poslužite uz kuhanu rižu i posipajte prženim lukom.
Cijelu priču o Charine kao i više njezinih recepata možete pronaći u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....