NOVO LICE TATARSKOG

Jeste li ikad jeli tatarski od pačjih srca? Ivan Zidar otkrio nam je neobičan recept

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Ivan Zidar najviše voli pripremati jela od iznutrica i drugih prezrenih komada mesa

1 kg pačjih srca
4 prepeličja jaja (žumanjci)
1 žličica dijon senfa
150 ml maslinova ulja
sok od 1/2 naranče
kora od naranče
sol
3 mlada luka
1/2 svežnja medvjeđeg luka
1 žlica kapara
2 slana inćuna
1 svježi čili
1 žličica majčine dušice
peršin

Očistite srca od masnoće i kada ih razrežete, očistite ih od krvi pa usitnite. U zdjelu dodajte žumanjke prepeličjih jaja i žličicu senfa, postupno ulijevajte maslinovo ulje i pjenjačom miješajte te radite majonezu. Dodajte sok iscijeđene naranče i naribajte malo kore jer će to dati jelu svježinu. Ubacite pačja srca u zdjelu s majonezom, promiješajte i posolite. Dodajte sitno nasjeckan mladi luk i medvjeđi luk pa pomiješajte. Dodajte kapare i inćune narezane na sitno, svježi čili, majčinu dušicu i peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 14:55