Ajme kako dobro

Jeste li već isprobali pizzu s brzim tijestom s jogurtom? Vjerujte, nećete požaliti

 Lauripatterson/Getty Images
Osim što je brzo gotova, oduševit će vas i koliko je jednostavna za pripremu pa se više sigurno nećete tako brzo vratiti starom načinu pripreme talijanskog klasika

Trebat će vam:

350 g brašna
1 žličica praška za pecivo
350 g grčkog jogurta
umak od rajčice
1 pakiranje mozzarelle i drugi dodaci po želji
svježi bosiljak
maslinovo ulje

Priprema:

Od brašna, jogurta, soli i praška za pecivo zamijesite tijesto. Pustite da odmara 20-ak minuta pa ga podijelite na jednake dijelove.

Svaki komad tijesta razvaljajte pa ga ispecite na tavi, sa svake strane oko 2 minute.

Premažite ih potom umakom od rajčice, pospite mozzarellom i drugim dodacima, rasporedite po posudi za pečenje i pecite na 200 stupnjeva na visokoj rešetci 5 minuta ili dok se sir ne otopi.

Prije posluživanja pospite svježim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2024 08:43