4 jaja 100 g šećera 1 vanilija 150 ml mlijeka 50 ml suncokretovog ulja 200 g glatkog brašna 1 prašak za pecivo korica jednog limuna 100 g šarenih mrvica 10 g jestive boje za kolače |
Odvojite bjelanjak od žumanjka te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Ostavite sa strane. Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilijom. Nakon nekoliko minuta dodajte mlijeko, ulje i koricu limuna. I na samom kraju ručno umiješajte obje vrste brašna i bjelanjke. Pecite u namašćenom limu 20 minuta na temperaturi od 175 ºC. Ohlađeni biskvit oblikujte željenim kalupima i u njih ubodite štapiće. Za ukrašavanje koristite kremu iz recepta za cupcakes. Dodajte u nju zelenu jestivu boju za kolače i dobro izmiješajte. Kremu namažite na biskvit i ukrasite šarenim mrvicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....