Tijesto:
180 g brašna 120 g maslaca 100 g šećera 2 jaja 50 ml mlijeka 1 mala žličica ekstrakta od vanilije 1 žlica praška za pecivo prstohvat soli 1 velika žlica kakaa 100 g sitno nasjeckane čokolade papirnati kalupi |
Krema:
500 ml mlijeka 4 žumanjka 1 vanilija 1 puding od vanilije 2 žlice glatkog brašna 150 g šećera 30 g maslaca 100 g pereca |
U posudu za miksanje stavite jaja i šećer te dobro izmiješajte. Dodajte maslac, mlijeko, ekstrakt vanilije i još malo promiješajte. Ručno umiješajte brašno, kakao, sol, prašak za pecivo i nasjeckanu čokoladu. Smjesu rasporedite u papirnate kalupe. Čašice nemojte napuniti do kraja jer morate ostaviti tijestu mjesta da može rasti. Smjesa je dovoljna za 8 kalupa. Stavite peći u zagrijanu pećnicu da se peku 20 minuta na temperaturi od 175 ºC. Dok se tijesto peče, skuhajte kremu. U posudu za kuhanje ulijte hladno mlijeko i dodajte žumanjke. Uz pomoć pjenjače uz stalno miješanje dodajte vaniliju, puding od vanilije, brašno i šećer. Dobro sve izmiješajte i tek tada stavite na vatru. Zagrijavajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Kad se krema zgusne kuhajte još nekoliko minuta i maknite s vatre. U ohlađeno dodajte omekšali maslac te dobro izmiješajte da se dobije fina glatka krema. Ohlađene košarice s tijestom ukrašavajte kremom i dekorirajte po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....