250 g glatkog brašna 125 ml vode 1 vrećica suhog kvasca (7 g) 100 g maslaca 1 mala žličica soli 30 g parmezana 50 ml maslinovog ulja 100 g maka 100 g sezama 50 g vlasca |
U veću posudu stavite brašno, kvasac i parmezan i dobro izmiješajte. Dodajte rastopljeni maslac, vodu, maslinovo ulje i na samom kraju sol. Sjedinite sve sastojke i miješajte sve dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Posudu stavite na toplo mjesto, pokrijte krpom i ostavite da stoji najmanje sat vremena. Dignuto tijesto premijesite te podijelite u tri dijela. Dodatke poput maka, sezama ili vlasca možete umijesiti u tijesto ili posipati već oblikovane štapiće. Oblikujte jako tanke štapiće dužine 15 cm te ih stavite na pleh. Posipajte ih makom, sezamom ili vlascem. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 200 ºC oko 6 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....