NE GUBITE VRIJEME U GUŽVAMA

JESTIVI POKLONI: Grisini

 Marko Miščević
Ima li na svijetu osoba koja ne voli dobivati darove? Mislimo da nema.
250 g glatkog brašna
125 ml vode
1 vrećica suhog kvasca (7 g)
100 g maslaca
1 mala žličica soli
30 g parmezana
50 ml maslinovog ulja
100 g maka
100 g sezama
50 g vlasca

Marko Miščević

U veću posudu stavite brašno, kvasac i parmezan i dobro izmiješajte. Dodajte rastopljeni maslac, vodu, maslinovo ulje i na samom kraju sol. Sjedinite sve sastojke i miješajte sve dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Posudu stavite na toplo mjesto, pokrijte krpom i ostavite da stoji najmanje sat vremena. Dignuto tijesto premijesite te podijelite u tri dijela. Dodatke poput maka, sezama ili vlasca možete umijesiti u tijesto ili posipati već oblikovane štapiće. Oblikujte jako tanke štapiće dužine 15 cm te ih stavite na pleh. Posipajte ih makom, sezamom ili vlascem. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 200 ºC oko 6 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 20:01