NE GUBITE VRIJEME U GUŽVAMA

JESTIVI POKLONI: Pekmez od luka

 Marko Miščević
Ima li na svijetu osoba koja ne voli dobivati darove? Mislimo da nema.
400 g ljubičastog luka
50 g maslaca
100 g cvjetnog meda
50 g smeđeg šećera
200 ml balzamičnog octa
120 ml vinskog octa
1 ljuta papričica
1 lovorov list
1 žličica senfa
prstohvat soli i papra po želji

Marko Miščević

Na zagrijanom maslacu popržite na tanke ploške narezani luk te ga pirjajte dok malo ne uvene. Zatim dodajte med, šećer, balzamični ocat, vinski ocat i začine. Kuhajte 20 - 30 minuta dok se smjesa ne zgusne. Topli umak odmah stavite u staklenku i dobro zatvorite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 11:05