KREMASTO I SLASNO

Još nismo spremni odustati od punjenih paprika, ovog puta radimo ih s gljivama i puno sira

 Vkuslandia/Getty Images/istockphoto
Kombinacija kremastog sira i mozzarelle ili goude, gljiva i začina bit će odlična opcija za punjenje paprika

Trebat će vam:

4 crvene ili žute paprike

300 g gljiva (šampinjoni ili bukovače), nasjeckane

1 glavica luka, sitno nasjeckana

2 češnja češnjaka

150 g kremastog sira (ricotta)

100 g naribanog sira (mozzarella ili gouda)

1 žlica maslinova ulja

svježi peršin, nasjeckan

sol i papar prema ukusu

malo parmezana za posipanje (opcionalno)

Priprema:

Paprike prepolovite po dužini i očistite ih od sjemenki. Zagrijte pećnicu na 200 °C. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte nasjeckane gljive i češnjak te nastavite pirjati dok tekućina iz gljiva ne ispari. Posolite, popaprite i umiješajte nasjeckani peršin. Kada se smjesa malo ohladi, umiješajte kremasti sir i polovicu naribanog sira, pa dobro promiješajte. Punite svaku polovicu paprike nadjevom od gljiva i sira. Paprike posložite u posudu za pečenje i pospite preostalim naribanim sirom (i malo parmezana, prema želji). Pecite u pećnici oko 30 minuta, dok sir na vrhu ne poprimi zlatno-smeđu boju, a paprike omekšaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:11