Trebat će vam:
4 crvene ili žute paprike
300 g gljiva (šampinjoni ili bukovače), nasjeckane
1 glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka
150 g kremastog sira (ricotta)
100 g naribanog sira (mozzarella ili gouda)
1 žlica maslinova ulja
svježi peršin, nasjeckan
sol i papar prema ukusu
malo parmezana za posipanje (opcionalno)
Priprema:
Paprike prepolovite po dužini i očistite ih od sjemenki. Zagrijte pećnicu na 200 °C. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte nasjeckane gljive i češnjak te nastavite pirjati dok tekućina iz gljiva ne ispari. Posolite, popaprite i umiješajte nasjeckani peršin. Kada se smjesa malo ohladi, umiješajte kremasti sir i polovicu naribanog sira, pa dobro promiješajte. Punite svaku polovicu paprike nadjevom od gljiva i sira. Paprike posložite u posudu za pečenje i pospite preostalim naribanim sirom (i malo parmezana, prema želji). Pecite u pećnici oko 30 minuta, dok sir na vrhu ne poprimi zlatno-smeđu boju, a paprike omekšaju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....