Kasno ljeto pogotovo kišna popodneva sasvršena su za pripremu ljetnih pita. Donosimo vam sjajan recept kako napraviti pitu od šumskog voća, ali ovu pitu možete nadjenuti i pečenim marelicama, kruškama, breksvama ili malinama.
Izvor fotografije: Alex Farnum
Trebat će vam:
500 g šumskog voća
30 g brašna
30 g šećera
sjemenke 1 vanilinog štapića
naribani đumbira
*cimeta po želji
naribana limunova korica i 1/2 cjeđenog limunovog soka
Za “crumble”posip
100 g brašna
30 g kukuruzne krupice
65 g smeđeg šećera
6 jušnih žlica omekšanog maslaca
prstohvat soli
Tijesto izradite po uputama koje možete pročitati ovdje.
Voće izmiješajte sa svim sastojcima i pustite nek se prožmu 5-10 minuta pa ga ubacite u pleh za pečenje koji ste prethodno obložili dobivenim prhkim tijestom.
Za posip dobro promiješajte sve suhe sastojke, a zatim dodajte maslac u prstima izradite dok ne dobijete veće grumene tijesta. Pa prije pečenja velikodušno posipajte po voću. Pecite između 45 i 55 minuta na 190°C. Imajte na umu da unutrašnjost treba ostati sočna. Poslužite s crème fraîcheom, šlagom ili sladoledom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....