Ako još uvijek niste smislili što ćete pripremiti za sutrašnji desert ili biste ukusnom flanu dodali još neku poslasticu, imamo odličan prijedlog! Za božićni editorijal Dobre hrane, zagrebačka slastičarka Nina Šarić, koja stoji iza uspješnog brenda vrhunskih sladoleda i slastica Pri Suncu, spremila je modernu Medovik tortu, jednostavnu, ali efektnu slasticu mekog biskvita i bogate kreme. Tada je njoj i njenim kolegama zadatak bio osmisliti malo drugačiji blagdanski kolač od onih koji se inače znaju naći na našim stolovima, a pitali smo je i što će se ovih dana naći i na njenom: "Obično kolače za doma naručim od kolega jer tih dana nemam baš vremena išta pripremati pa se uvijek veselim vidjeti što će se pojaviti na stolu tijekom obiteljskih druženja. Kolači su mi baš slaba točka, tako da se uvijek veselim slasticama i to najviše onima koje drugi naprave!", objasnila je Nina uz smijeh.
Nina Šarić je na domaćoj gastro sceni zasjala zbog svojih ukusnih craft sladoleda, koji su prije koju godinu bili i najbolji zanatski sladoled u gradu prema izboru Dobre hrane, a svake zime izradi i liniju okusa posvećenu upravo ovom godišnjem dobu. Osim novih okusa, svojim kupcima nudi i slastice poput božićnog Buche de Noel kolača, za koji je ove godine osmislila i dodatnu tiramisu varijantu.
Zanimalo nas je i koje su je slastice posebno namučile dok je usavršila okuse i recepte tako da bude zadovoljna rezultatom: "Ako moram izdvojiti posebno izazovnu slasticu, prvo mi pada na pamet sladoled od kestena. Mislim da sam tek iz sedmog puta došla do okusa koji sam htjela postići. Kod nesladolednih slastica mi to nikad nije preveliki problem, većinom ono što zamislim ispadne dobro i onako kako želim iz prvih par pokušaja, dok kod sladoleda imam puno strože kriterije", objasnila je.
Za božićni editorijal spremila je upravo jednu nesladolednu slasticu i to na bazi meda: "Ovaj desert je vrlo jednostavan za pripremu i to mi je bio najvažniji kriterij pri odabiru.
Ova torta će lijepo ukrasiti blagdanski stol i sve ostaviti bez riječi kada je probaju, a pri tome ne oduzima puno vremena na pripremu i sastojci odišu pravim božićnim duhom".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....