RECEPT DANA

Jučer smo ispekli pleh žarbo kocki koji je nestao u trenu, a sad dijelimo recept s vama

 Marko Miščević/
Naša suradnica Slavica Šagolj iznenadila nas je u redakciji s jako ukusnim žarbo kockama

Trebat će vam:

  • 350 g glatkog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 20 g kvasca
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje

Nadjev:

  • 250 g mljevenih oraha
  • 300 g šećera
  • pekmez od šipka

Glazura:

  • 70 g maslaca
  • 70 g šećera
  • 70 g čokolade
  • 1 jaje
image
Marko Miščević/

Ugrijte mlijeko, dodajte šećer i kvasac i pustite da kvas malo odradi. Dodajte jaje, maslac te brašno. Zamijesite glatko tijesto i podijelite u tri kuglice. Ostavite 30 minuta da malo odstoji. U međuvremenu mljevene orahe pomiješajte sa šećerom. Pekmez od šipka stavite u posudu i žlicom dobro izmiješajte da ga bude lakše premazivati po korama, može se dodati i nekoliko kapi limuna. Prvu koru razvaljajte i stavite na dno posude za pečenje, namažite pekmezom i pospite smjesom oraha i šećera. Na to stavite drugu koru te ponovite postupak. Na vrh stavite treću koru. Pecite u zagrijanoj pećnici 45 minuta na 180 °C. Na ohlađeni kolač stavite glazuru koju ste pripremali na pari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 23:30