Juha od brokule s hrskavim kruhom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g brokule
  • 1 peršin
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 dl slatkog vrhnja ili 2 žlice punomasnog vrhnja
  • 1 l povrtnog ili pilećeg temeljca
  • crni i crveni papar
  • sol
  • malo muškatnog oraščića
  • malo đumbira u prahu
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak
Na maslinovom ulju zažutite luk, dodajte na kolutiće narezan peršin i donji tvrđi dio brokule koji također izrežite na kolutiće. Podlijte s malo vode ili temeljca. Kada je povrće omekšalo dodajte i listove brokule, sjeckani češnjak, peršinov list te cvjetove brokule. Ulijte temeljac pa kuhajte par minuta.

2. korak
Izradite zatim juhu u blenderu pa dodajte vrhnje. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem i đumbirom. Servirajte juhu s pečenim kruhom i pospite sve crnim i crvenim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. prosinac 2024 13:14