Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g brokule
- 1 peršin
- 1-2 češnja češnjaka
- 1 dl slatkog vrhnja ili 2 žlice punomasnog vrhnja
- 1 l povrtnog ili pilećeg temeljca
- crni i crveni papar
- sol
- malo muškatnog oraščića
- malo đumbira u prahu
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Na maslinovom ulju zažutite luk, dodajte na kolutiće narezan peršin i donji tvrđi dio brokule koji također izrežite na kolutiće. Podlijte s malo vode ili temeljca. Kada je povrće omekšalo dodajte i listove brokule, sjeckani češnjak, peršinov list te cvjetove brokule. Ulijte temeljac pa kuhajte par minuta.
2. korak
Izradite zatim juhu u blenderu pa dodajte vrhnje. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem i đumbirom. Servirajte juhu s pečenim kruhom i pospite sve crnim i crvenim paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....