Trebat će vam:
1 veća buča
1 glavica češnjaka
1 luk
3-4 žlice maslinova ulja
sol i papar
malo cimeta
malo muškatnog oraščića
drugi začini prema želji
Priprema:
Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Buču očistite i narežite na veće komade pa je rasporedite po posudi za pečenje. Luk prepolovite i dodajte buči, a češnjaku odrežite vrh, nakapajte s malo maslinova ulja i posolite pa umotajte u foliju i stavite u posudu kraj buče i luka, koje ste također začinili soli, paprom i maslinovim uljem. Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta, ili dok buča ne omekša. Zatim odmotajte češnjak, istisnite unutrašnjost koja bi se trebala pretvoriti u pastu. Dobivenu pastu, pečenu buču i luk stavite u blender i dodajte tople vode tako da sastojke pokrije do pola. Začinite cimetom i muškatnim oraščićem, dodajte još soli i papra ako je potrebno, pa blendajte dok ne dobijete željenu gustoću. Prema potrebi, dodajte još vode. Juhu kratko vratite na vatru, zakuhajte i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....