Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- ZA JUHU
- manja buča
- dvije žlice maslinova ulja
- glavica luka
- konzerva kuhanog slanutka
- malo bučina ulja
- šaka bučinih sjemenki golica
- sol
- malo kurkume i kumina
- sok polovice limuna
- ZA MUFFINE
- 1 šalica brašna
- 1/3 šalice kukuruznog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 šalice maslinova ulja
- 1/2 šalice mlaćenice
- 2 jaja
- dvije tikvice, naribane
- 8-10 sušenih rajčica
- 60 g svježeg sira
- malo soli
- 1/3 žličice kima
- žlica sitno sjeckanog lišća bosiljka
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180. Ogulite i od sjemenki očistite buču. Meso narežite na kockice pa ih raširite po limu za pečenje. Posolite i stavite peći desetak minuta, ili malo dulje, ovisno o vrsti buče.
2. korak
Pecite dok bundeva ne omekša. Za to vrijeme na ulju pirjajte luk. Dodajte mu pečene kockice buče i ocijeđeni slanutak. Prelijte vodom tako da bude potpuno pokriveno.
3. korak
Kuhajte još desetak minuta. Sve ispasirajte štapnim mikserom. Dodajte limunov sok, kurkumu, kumin, sol i papar. Maknite s vatre.
4. korak
Prije posluživanja ili izravno u tanjuru juhu pokapajte s malo bučina ulja i pospite bučinim sjemenkama (koje ste prehodno kratko popržili na suhoj tavi).
5. korak
Za muffine:
Zagrijte pećnicu na 180. Pripremite kalupe za muffine. Ako ne koristite silikonske, namastite ih i pospite brašnom. Pomiješajte jaja, ulje i mlaćnicu pa izmiksajte.
6. korak
Dodajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, naribane tikvice, sitno sjeckane sušene rajčice.
7. korak
Opet izmiksajte. Na kraju dodajte sir i začine. Ako vam se smjesa čini presuha, dodajte još malo mlaćenice. Smjesu izlijte u kalupe za muffine. Pecite dvadesetak minuta
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....