SLAVONSKI RECEPT

Juha od bundeve s vrhnjem

 Matija Turkalj
Puna okusa!

Trebat će vam:

2 žlice ulja
1 veća glavica crvenog luka
1 češanj češnjaka
600 g muškatne bundeve narezane na kockice
voda
pola žličice naribanog muškatnog oraščića
500 ml povrtnog temeljca
150 ml vrhnja za kuhanje
sol
papar

Matija Turkalj

Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani crveni luk. Luku dodajte naribani ili sitno nasjeckani češnjak i na kockice narezanu bundevu. Zalijte povrtnim temeljcem da sve pokrije, ostavite da zakuha pa dodajte muškatni oraščić. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Juhu usitnite u pire, a po potrebi dodajte vode da dobijete željenu gustoću. Vratite juhu na vatru, dodajte vrhnje za kuhanje i pustite neka još jednom zakuha. Posolite i popaprite po želji. Poslužite s vrhnjem, osušenom ili zapečenom bundevom ili prepečenim kockicama kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 05:06