Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2-3 šnite starog bijelog kruha
- 5-6 tankih feta špeka
- 4 mlada luka
- 400 g smrznutog graška
- 1 l pilećeg temeljca
- 2 čajne žlice sitno sjeckanog vlasca
- 1 dcl milerama
- 1 jušna žlica zobenih pahuljica
Priprema
1. korak
U zdjeli prvo propirjajte sitno sjeckani mladi luk. Dodajte grašak i podlijte temeljcem. Kuhajte 10-ak minuta te sastojke usitnite štapnim mikserom. Dodajte žlicu zobenih pahuljica te nakon toga mileram.
Kuhajte na laganoj vatri još nekoliko minuta. U međuvremenu propržite tanko narezani špek i na masnoći od prženja špeka popržite kockice kruha (dodajte još maslaca ako nema dovoljno masnoće). Kad juhu
servirate u tanjur, dodajte kockice kruha i prženi špek.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....