Juha od graška i mladog luka

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2-3 šnite starog bijelog kruha
  • 5-6 tankih feta špeka
  • 4 mlada luka
  • 400 g smrznutog graška
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 2 čajne žlice sitno sjeckanog vlasca
  • 1 dcl milerama
  • 1 jušna žlica zobenih pahuljica

Priprema

1. korak

U zdjeli prvo propirjajte sitno sjeckani mladi luk. Dodajte grašak i podlijte temeljcem. Kuhajte 10-ak minuta te sastojke usitnite štapnim mikserom. Dodajte žlicu zobenih pahuljica te nakon toga mileram.

Kuhajte na laganoj vatri još nekoliko minuta. U međuvremenu propržite tanko narezani špek i na masnoći od prženja špeka popržite kockice kruha (dodajte još maslaca ako nema dovoljno masnoće). Kad juhu

servirate u tanjur, dodajte kockice kruha i prženi špek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 04:46