Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 veća krumpira
- 2 para kobasica za kuhanje
- 1 manja glavica kelja
- 1 manji poriluk
- 1 režanj češnjaka
- 250 ml temeljca
- sol, papar
- žlica maslinova ulja
Priprema
1. korak
Krumpire ogulite i narežite na kockice (veće ili manje, ovisi o ukusu). Odvojite listove kelja, dobro ih operite, pa ih nasjeckajte na trakice ili komadiće. Poriluk očistite, dobro operite i narežite na komadiće. Češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Kobasice narežite na kriške.
2. korak
U posudu stavite masnoću, dodajte poriluk pa malo prodinstajte. Stavite češnjak, pa kad zamiriši zalite s malo temeljca i dodajte ostalo povrće. Zalijte temeljcem tek toliko da bude pokriveno. Dodajte narezane kobasice i kuhajte na laganoj vatri dok se povrće ne skuha. ako je potrebno (s obzirom na slane kobasice), dodatno posolite i popaprite.
Savjet: varivo poslužite uz pržene i maslinovim uljem poprskane kriške kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....