Juha od krumpira, blitve i brancina

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 brancina ( isfiletirana, bez kože, svaki po 300-400 g)
  • 3 krumpira, narezana na kockice
  • 500 g blitve, izrezane na trakice
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 ljubičasta luka, izrezana na polumjesece
  • 1/2 čajne žličice svježeg ružmarina, usitnjenog
  • 1 dl maslinova ulja
  • 1,5 l ribljeg ili povrtnog temeljca (ako nemate vremena možete koristiti vodu, ali u tom slučaju zamotajte kosti od ribe u gazu i kuhajte do dijela kad ubacujete blitvu, pa ih odstranite)
  • 1,5 dl kvalitetnog kravljeg ili sojinog vrhnja za kuhanje

Priprema

1. korak

Na maslinovu ulju pirjajte luk i češnjak 4-5 min, pazeći da ne potamne. Dodajte krumpire, posolite ih i popaprite te kuhajte 20-ak minuta (dok ne budu 90% kuhani).

2. korak

Dodajte blitvu i svježe začine te kuhajte još nekoliko minuta, samo da se malo opusti. Prebacite pola smjese s vrhnjem i izradite štapnim mikserom, ali ne do kraja.

3. korak

Vratite u lonac, dodajte ribu izrezanu na komade i kuhajte još 2 minute. Po potrebi

začinite solju i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 19:00