Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 brancina ( isfiletirana, bez kože, svaki po 300-400 g)
- 3 krumpira, narezana na kockice
- 500 g blitve, izrezane na trakice
- 4 češnja češnjaka
- 2 ljubičasta luka, izrezana na polumjesece
- 1/2 čajne žličice svježeg ružmarina, usitnjenog
- 1 dl maslinova ulja
- 1,5 l ribljeg ili povrtnog temeljca (ako nemate vremena možete koristiti vodu, ali u tom slučaju zamotajte kosti od ribe u gazu i kuhajte do dijela kad ubacujete blitvu, pa ih odstranite)
- 1,5 dl kvalitetnog kravljeg ili sojinog vrhnja za kuhanje
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju pirjajte luk i češnjak 4-5 min, pazeći da ne potamne. Dodajte krumpire, posolite ih i popaprite te kuhajte 20-ak minuta (dok ne budu 90% kuhani).
2. korak
Dodajte blitvu i svježe začine te kuhajte još nekoliko minuta, samo da se malo opusti. Prebacite pola smjese s vrhnjem i izradite štapnim mikserom, ali ne do kraja.
3. korak
Vratite u lonac, dodajte ribu izrezanu na komade i kuhajte još 2 minute. Po potrebi
začinite solju i paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....