Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 8 limeta grubo isjeckanih na komadiće
- 8 tortilla (kidanih na veće komade) ili rezance
- 4 češnja češnjaka
- 4-5 šljivara (manja konzerva pelata)
- 2 mala habanero chillija
- 250 ml pilećeg temeljca
- 1 čajna žličica sušenog timijana
- 4 pileća batka
- 4 pilećih krilca
- 1 čajna žličica origana
- prstohvat soli i papra
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju prepržite batke i krilca (koji su se po želji prethodno marinirali) zajedno s natrganim torillama dok se ne opuste. Kasnije ih odložite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće.
2. korak
Na preostaloj masnoći (ako nedostaje nadodajte malo maslinova ulja) prepržite češnjak i pelate izrezane na komadiće i habannero chilli.
3. korak
Kad su se opustili i dobili smjesu sličnu umaku, odstranite višak sjemenki iz chillija budući da oni daju ljutinu. Nakon toga cijelu smjesu preselite u belnder i miksajte dok ne postignete homogenu smjesu.
4. korak
U posudu stavite piletinu, sol, papar, origano, timijan i češnjak. Pustite nekih 25 minuta dok se sastojci ne povežu. Dodajte i sve preostale začine, kratko prokuhajte i poslužite. Na kraju po želji možete preliti s još malo maslinova ulja i žlicom kiselog vrhnja.
Za intenizivniji okus limete marinirajte komadiće piletine pola sata do sat prije samog pečenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....