Juha od mrkve, naranče i đumbira

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

500 g mrkve
1 češanj češnjaka
1 dl vrhnja za kuhanje
voda
svježe mljeveni papar i krupna sol
1 veća naranča
svježi đumbir
maslinovo ulje

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha mrkva.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Priprema:

Mrkvu operite, očistite, i naribajte. Za intenzivniji okus prodinstajte je nekoliko minuta na malo maslinova ulja i češnjaka dok ne omekša. U blender stavite tako pripremljenu mrkvu, 1 dl vrhnja, malo vode (ovisno koliko gustu želite)i cijeđeni sok naranče. Zatim začinite; dodajte krupne soli, svježe mljevenog papra, svježe naribanog umbira, a možete naribati i koricu naranče za intenzivniji okus. Poslužite u keramičkim zdjelicama i s tostiranim kruhom, a lijepo ce se slagati i sa svježim koprom.

Svidio vam se recept? Pročitajte još kako pripremiti juhu od graška i mente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 13:01