Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 poriluka
- 1 pastrnjak
- 2 mrkve, žuta i crvena
- 1-2 češnja češnjaka
- 1 žličica masti ili maslinovo ulje
- 1/2 šalice domaćeg kiselog vrhnja
- peršinov list
- sol l papar
Priprema
1. korak
Poriluk dobro operite jer se među listovima zna zadržati zemlje. Bijeli dio narežite na kolutove, ali ne pretanke, a gornji zeleni dio na tanje trakice. Na mast ili maslinovo ulje stavite narezan češnjak te na njega na kolutiće narezanu mrkvu i nasjeckan pastrnjak.
2. korak
Dodajte u lonac potom poriluk te ulijte vodu ili temeljac, oko litru, litru i pol. Kuhajte dok povrće ne omekša, pa na kraju dodajte kiselo vrhnje, sol i papar te dobro promiješajte. Vrhnje dozirajte po vlastitiom ukusu isto kao i gustoću same juhe.
3. korak
Juhu poslužite s preprženim kriškama kruha, a ako želite možete ispeći i malo mesnatog špeka te ga poslužiti u juhi pri serviranju, možete ga dodati pri samom kuhanju (na početku ga popržite prije nego dodajte povrće).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....