Klasik s tvistom

Juha od rajčice nikad nije bila ovako dobra, isprobajte je uz ovaj dodatak i više je nećete raditi drugačije

 Zoranm/Getty Images
Postoje ti neki recepti koji nas naprosto oduševe koliko mogu biti bolji uz samo jednu malu promjenu, ovo je jedan od njih

Trebat će vam:

3-5 zrelih rajčica
3-4 režnja češnjaka
1 veći luk
1 šaka svježeg bosiljka
1 manji svježi krastavac
sol i papar
1 žličica šećera
maslinovo ulje

Priprema:

U veći lonac stavite ulje, zagrijte ga pa na njemu pirjajte sitno sjeckani luk. Kada postane staklast, dodajte protisnuti češnjak, pirjajte pola minute pa dodajte na kockice nasjeckanu rajčicu.

Kuhajte 5 minuta, zalijte pelatima i kuhajte još 20 minuta.

Na kraju ubacite bosiljak, začinite soli i paprom, dodajte i šećer.

Izmiksajte štapnim mikserom kako biste dobili gustu juhu.

Poslužite ohlađeno uz sitno sjeckani krastavac koji ste rasporedili po vrhu, a dodati možete i kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 14:54