Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 30 dag slanutka
- 3/4 kg blitve
- 1/2 konzerve pelata
- 1 luk
- 5 češnjeva češnjaka
- 1 veća mrkva
- 1 lovorov list
- maslinovo ulje
- sol
- mljeveni peperoncino
- sitno sjeckani list peršina
Priprema
1. korak
Slanutak namočite preko noći, isperite ga te stavite kuhati u litru i pol vode. U drugoj
zdjeli propirjajte sitno sjeckani luk, jednu veću mrkvu (izribanu) i češnjak, dodajte malo pelata i lovorov list. Posolite i popaprite, dodajte mljevenog peperoncina prema ukusu te sve umiješajte u slanutak. Sve zajedno kuhajte oko 1 sat.
2. korak
Blitvu operite i krupno narežite te dodajte u slanutak i kuhajte još nekih 15-ak minuta. Na kraju dodajte sitno sjeckani peršinov list i maslinovo ulje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....