PROLJEĆE U TANJURU

Juha od špinata i brokule

Kuhamo zelenje!

Trebat će vam:

300 g brokule
500 g špinata
2 češnja češnjaka
150 g gorgonzole
malo slatkog vrhnja
1-2 šnite kruha
sol
papar
maslinovo ulje

Priprema:

U vodu stavite kuhati brokulu, prvo donji, deblji dio narezan na komade pa kasnije cvjetove. Kad su oni kuhani, dodajte nasjeckani češnjak i na samom kraju špinat. Špinat će brzo uvenuti i kuhajte ga samo minutu jer će u protivnom izgubiti sve vrijedno. Začinite solju i paprom. Juhu izblendajte pa ulijte slatko vrhnje. Poslužite toplo s poprženim kockicama kruha i natrganom gorgonzolom. Pokapajte na kraju maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 19:56