Juha s pistou umakom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 jušna žlica maslaca
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 1 poriluk, očišćen i narezan
  • 2 tikvice, narezane na kolutiće
  • 1 mrkva, oguljena i narezana
  • 1 konzerva graha (400g)
  • 200 g mladih zelenih mahuna
  • 100 g graška
  • 1 veći krumpir, oguljen i narezan na kockice
  • 1 luk, sitno sjeckani
  • 1 l povrtnog temeljca
  • Za Pistou:
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 šalica svježeg lišća bosiljka
  • 1 jušna žlica pinjola
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja
  • 30 g fino ribanog parmezana

Priprema

1. korak

U širokoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i maslac. Dodajte poriluk i pirjajte dok ne omekša. Poriluku dodajte krumpir i temeljac. Kada zakipi smanjite vatru i kuhajte 10-ak minuta. Zatim dodajte ostatak povrća, posolite i popaprite. Kuhajte još desetak minuta dok povrće malo ne omekša.

2. korak

Za pistou usitnite češnjak, bosiljak i pinjole u mužaru ili kuhinjskom blender. Zatim dodajte maslinovo ulje i parmezan. Kad je juha gotova u nju umiješajte dvije jušne žlice pistoua, a ostatak poslužite uz juhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 20:40