Trebat će vam:
1 žlica maslinovog ulja
450 g talijanske kobasice za kuhanje
3 režnja češnjaka
1 srednja ljutika
2 žličice origana
sol i svježe mljeveni crni papar
2 žlice brašna
950 ml pilećeg temeljca
240 ml umaka od rajčice
300 g tortelina
pola vezice špinata
80 ml gustog vrhnja
3 žlice svježeg bosiljka
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte oguljenu talijansku kobasicu i pecite je dok ne porumeni, oko 3-5 minuta, pazeći da se kobasica mrvi dok se peče. Ocijedite višak masnoće. Umiješajte usitnjeni češnjak, luk i origano. Pirjajte, često miješajući, dok luk ne postane proziran, oko 2-3 minute. Začinite solju i paprom. Umiješajte brašno i tostirajte ga dok lagano ne porumeni. Postupno umiješajte pileći temeljac i umak od rajčice te pustite da zakuha. Smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući, dok se juha ne reducira i malo ne zgusne, oko 10 minuta. Umiješajte torteline. Poklopite i kuhajte dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta. Umiješajte usitnjeni špinat dok ne uvene. Umiješajte vrhnje i nasjeckani bosiljak dok se ne zagriju te po potrebi prilagodite začine. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....