SVE JE BOLJE S MALO SIRA

Juhu od cvjetače pripremljenu na ovaj način voljet će i oni koji je inače izbjegavaju

 Anastasia Dobrusina/Getty Images
Maslac, cvjetača i sir dobitna su kombinacija čak i za one izbirljive

Trebat će vam:

30 g maslaca

125 g nasjeckanog luka

750 g svježe cvjetače

300 ml pilećeg temeljca

60 g brašna

500 ml mlijeka

375 g sira

sol i papar

Priprema:

Otopite maslac u velikom loncu i na njemu pirjajte usitnjeni luk dok ne omekša. Umiješajte usitnjenu cvjetaču i pileći temeljac. Pustite da prokuha. Poklopite, smanjite vatru i pirjajte 15 do 20 minuta dok cvjetača ne omekša. Glatko sjedinite brašno i mlijeko pa dodajte u lonac. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri dok smjesa ne provrije i ne zgusne se. Maknite s vatre. Dodajte sir i miješajte dok se ne rastopi. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 16:23