Juneći gulaš s kestenima pod pokrivačem od lisnatog tijesta

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg junetine
  • 200 g kuhanih kestena
  • 2 mrkve
  • korijen celera
  • luka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • malo crvene mljevene paprike
  • 0,05 dl umaka od rajčice
  • 2 dl crnog vina
  • sol, papar
  • lisnato tijesto

Priprema

1. korak

Meso izrežemo na kockice, uvaljamo u brašno i popečemo na ulju. Izvadimo ga iz posude i stavimo na stranu. Na toj masnoći propirjamo luk,dodamo crvenu mljevenu papriku,zatim dodamo mrkvu i korijen celera te sve skupa propirjamo.Dodamo natrag meso,podlijemo temeljcem,dodamo vino i umak od rajčice.

2. korak

Kuhamo na laganoj vatri dok meso ne omekša. Kušamo pa doradimo okuse. Izmijesimo lisnato tijesto na tanko. Gulaš stavimo u posudu za pečenje koju prekrijemo lisnatim tijestom. Stavimo u pećnicu na nekih 10 min.

Recept restorana Mala hiža, Mačkovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 21:05