Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 2 sata 30 minuta • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
3 žlice maslinova ulja
1 žlica maslaca
900 g mesa za gulaš
1 srednji luk
3 režnja češnjaka
300 ml piva
1 l goveđeg temeljca
450 ml vode (prema potrebi dodatno)
1 žlica Worcestershire umaka
2 žlice koncentrata rajčice
½ žličice paprike
½ žličice soli
papar
1½ žličica šećera
4 mrkve
4 mlada krumpira
Priprema:
Zagrijte ulje i maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Kratko zapecite meso pa ga ostavite sa strane. Usitnite ga. U lonac dodajte luk narezan na kockice. Promiješajte i pirjajte dvije-tri minute dok ne omekša pa dodajte usitnjeni češnjak još koju minutu.
Ulijte pivo i goveđi temeljac, zatim dodajte Worcestershire, koncentrat rajčice, papriku, sol, papar i šećer. Vratite meso u lonac. Promiješajte da se sjedini.
Poklopite i pirjajte do dva sata. Tekućina bi se trebala kuhati dok se ne reducira, a gulaš malo ne zgusne. Dodajte mrkvu i krumpir, zatim poklopite i kuhajte dodatnih 30 minuta. Kušajte i prilagodite začine prema potrebi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....