600 g junetine od buta
3 luka
2 režnja češnjaka
100 ml pasirane rajčice
100 ml crnog vina
2 žličice slatke (ili ljute) mljevene crvene paprike
sol, papar, žlica sjeckanog peršina, lovorov list
300 ml goveđeg temeljca
150 g miješanih gljiva
100 g slanine
Meso narežite na odreske i dobro ih istanjite batom. Posolite ih i popaprite. Odreske uvaljajte s jedne strane u brašno pa ih pržite najprije na pobrašnjenoj strani, a potom okrenite. Stavite ih sa strane. Na isto ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak, a kada luk omekša, dodajte slaninu i gljive, pustite nekoliko minuta, dodajte vino, pustite da ishlapi alkohol, dodajte temeljac te vratite odreske. Dodajte začine, pustite da se odresci krčkaju 20 minuta te dodajte rajčicu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....