Za pripremu repa trebat će vam:
1 juneći rep
1 žličica soli
voda
3 luka
3 češnjaka
10 g sušenih crnih truba
2 žlice maslinova ulja
1 žličica dimljene soli
1 žličica aminososa (coconut aminos)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Juneći rep izrežite na komade, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite 10 minuta u pećnici na 200 stupnjeva. Dodajte sol i vodu da prekrije rep i uz povremeno okretanje pecite na 150 stupnjeva 8 sati. Ohladite i odvojite meso od kostiju i hrskavice. Vodu od pečenja sačuvajte za podlijevanje. Ogulite i narežite luk i češnjak. Gljive natopite u šalici mlake vode. U tavicu dodajte maslinovo ulje, luk, češnjak i sol pa dinstajte dok se luk ne karamelizira, otprilike 20 minuta. Prema potrebi podlijte vodom u kojoj se kuhao rep. Dodajte meso repa i gljive pa dinstajte pola sata. Dodajte žličicu aminososa i dinstati još 10 minuta. Poslužite uz svježi peršin, rikulu i dragoljub.
Za krokete će vam trebati:
1 kg bijele mrkve (alternativno pastrnjak)
2 žlice maslinova ulja + prema potrebi
½ šalice svježe koprive ili 1 žlica koprive u prahu
½ šalice cassava brašna + prema potrebi
4 žlice svinjske masti
Priprema kroketa:
Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Mrkve i koprivu operite. Mrkvu narežite na manje komade. U gusanu tavu stavite koprivu i mrkvu tako da kopriva bude između mrkve kako ne bi izgorjela. Prelijte maslinovim uljem. Nakon 15 minuta izvadite koprivu i nastavite peći mrkvu još 40 minuta. Mrkve, koprivu i prema potrebi maslinovo ulje dodajte u blender i izblendajte u glatku smjesu. Dodajte cassava brašno i oblikujte krokete. U tavici zagrijte mast i pecite krokete par minuta sa svake strane. Izvadite krokete na tanjur s papirom kako bi se upio višak masnoće.
NAPOMENA!
Umjesto bijele mrkve može se koristiti i pastrnjak. Omjer povrća i brašna je 3:1. Prilikom blendanja može se dodati žlica ulja ili vode kako bi dobili glatku smjesu. Umjesto kroketa, mogu se napraviti i njoke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....