Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 g junetine
- 3-4 krumpira
- 3-4 mrkve
- 1 korijen peršina
- peršinov list
- 1 celerova stapka
- 2 luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 1-2 mlada luka
- 1 žličica slatke mljevene crvene paprike ili malo čilija
- 1 žličica mljevenih sjemenki koromača
- sol i papar
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani luk dok ne postane staklast, a potom dodajte na kockice narezanu junetinu i kratko je popržite.
2. korak
U lonac zatim stavite nasjeckan peršin i celer, te peršinov list i češnjak. Podlijte vodom ili temeljcem i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol dok meso ne omekša.
3. korak
Dvadesetak minuta prije kraja kuhanja u lonac dodajte na deblje kolutove narezanu mrkvu i krumpir, crvenu papriku, koromač (sjemenke izvadite u mužaru) pa kuhajte dok se povrće i meso do kraja ne skuhaju i okusi ne prožmu. Začinite solju i paprom
te dodajte malo čilija ako volite ljuto.
4. korak
Servirajte s nasjeckanim mladim lukom te pokapajte maslinovim uljem. Jediteuz salatu od zelja s bučinim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....