Junetina s povrćem na žlicu

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 g junetine
  • 3-4 krumpira
  • 3-4 mrkve
  • 1 korijen peršina
  • peršinov list
  • 1 celerova stapka
  • 2 luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1-2 mlada luka
  • 1 žličica slatke mljevene crvene paprike ili malo čilija
  • 1 žličica mljevenih sjemenki koromača
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani luk dok ne postane staklast, a potom dodajte na kockice narezanu junetinu i kratko je popržite.

2. korak

U lonac zatim stavite nasjeckan peršin i celer, te peršinov list i češnjak. Podlijte vodom ili temeljcem i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol dok meso ne omekša.

3. korak

Dvadesetak minuta prije kraja kuhanja u lonac dodajte na deblje kolutove narezanu mrkvu i krumpir, crvenu papriku, koromač (sjemenke izvadite u mužaru) pa kuhajte dok se povrće i meso do kraja ne skuhaju i okusi ne prožmu. Začinite solju i paprom

te dodajte malo čilija ako volite ljuto.

4. korak

Servirajte s nasjeckanim mladim lukom te pokapajte maslinovim uljem. Jediteuz salatu od zelja s bučinim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 09:49