Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4
Sastojci:
- 1 manja glavica cvjetače
- 1 veće jaje
- sol i papar
- korica pola limuna
- sok pola limuna
- 1 šaka svježeg peršina
- 60 g brašna
- 1 režanj češnjaka za popečke
- 1 režanj češnjaka za umak
- 1 šaka svježeg kopra ili 2 žličice sušenog
- 200 g grčkog jogurta
- 3 žlice maslinova ulja
- 200 g dimljenog lososa
Priprema:
Cvjetaču skuhajte na pari ili u vrućoj vodi, tek da malo omekša. Osušite je. Nasjeckajte je na sitno ili usitnite u blenderu, ali pripazite da je ne pretvorite u pire. Ohladite je i dodajte jaje, sol i papar, koricu pola limuna, sitno sjeckani peršin, brašno, protisnuti režanj češnjaka i maslinovo ulje. Dobro pomiješajte.
U tavi zagrijte malo ulja, toliko da pokriva cijelu površinu. Dodajte hrpice smjese i pecite dok ne poprimi boju s obje strane.
Poslužite uz umak od jogurta u koji ste dodali sitno sjeckani kopar i sok pola limuna, sol i papar, a može i malo maslinova ulja. Sve zajedno servirajte uz dimljeni losos.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....